Luka Ivanušec is Feyenoorder

Luka Ivanušec mag zich definitief speler van Feyenoord noemen. De 24-jarige Kroaat komt over van Dinamo Zagreb en gaat de komende seizoenen het shirt van de Rotterdamse club dragen. Ivanušec gaat in De Kuip spelen met rugnummer 17 en heeft een contract getekend tot medio 2028.

“Dit is een geweldige stap voor mij,” vertelt Ivanušec op Feyenoord.nl. “Het heeft even geduurd, maar het belangrijkste voor mij is dat ik hier nu ben. De club en de supporters hebben mij echt het gevoel gegeven dat ze graag wilden dat ik kwam. Ik hoop met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor de club. Er liggen mooie uitdagingen voor ons waar ik enorm naar heb uitgekeken.”

Reactie Arne Slot
De trainer van Feyenoord is blij met de komst van Ivanušec. “Hij is een speler die vanaf de linkerkant het beste tot zijn recht komt, maar ook prima op 10 kan spelen. Hij is creatief en goed in de kleine ruimtes, dat is handig als je naar een elftal gaat dat veel de bal heeft rond het strafschopgebied van de tegenstander.” Ivanusec zal zondag nog niet mee kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Almere City FC. Om dit weekend al speelgerechtigd te kunnen zijn, had Feyenoord hem vrijdag voor 12.00 uur ‘s middags moeten aanmelden.

Buitenspeler met extra kwaliteit
Journalist Pieter Zwart heeft op de website van Voetbal International een uitgebreide analyse gedeeld over de aanwinst van Feyenoord. ”Hij is doorgebroken in de opleiding als nummer tien, toen is hij bij Dinamo Zagreb gekomen. In eerste instantie als hangende rechtsbuiten. Het ding bij hem was echter dat hij geen rendement had. Hij kwam nooit in de dubbele cijfers, tot hij vorig jaar op links kwam te staan. Sindsdien is hij een doelpuntenkanon geworden en is duidelijk dat dat zijn beste positie is.”

Quilindschy Hartman gaat profiteren van de komst van de Kroaat. ”Absoluut! Daar gaat het bij Feyenoord regelmatig over, namelijk dat een buitenspeler ook een back beter kan laten uitzien. Ivanušec is ook zo’n type. Dat heeft te maken met zijn techniek. Hij is technisch een zeer vaardige speler in kleine ruimtes. Dit is precies wat Feyenoord nu mist. Ze komen nu heel vaak rond de zestien, en dan heb je spelers nodig die daar iets extra’s kunnen doen. Ivanušec heeft die specifieke kwaliteiten, zeker vanaf links.”

”Dit kan wel een van de beste vleugelaanvallers van de Eredivisie worden, daar durf ik wel op te gokken,” vervolgt Zwart. ”Of Feyenoord de beste linkerkant van Nederland krijgt? Dat is denk ik op dit moment nog die van PSV, maar Feyenoord was nu wat minder dreigend aan de linkerkant en Ivanušec voegt echt iets toe aan die linkerkant. Het is echt een wapen dat ze erbij halen. Het is een speler die ervoor kan zorgen dat al die beloftevolle aanvallen van Feyenoord ook daadwerkelijk kansen en doelpunten gaan opleveren. Naast Paixão heeft Feyenoord nu nog een buitenspeler met extra kwaliteit. Daar zijn ze lang naar op zoek geweest, en als je hem dan daadwerkelijk binnenhaalt, kan het leuk gaan worden in De Kuip.”