Damacota speelt gelijk tegen VEV - v.v. Damacota

Damacota speelt gelijk tegen VEV

Damacota 1

2 - 2

VEV 1

Nick Stuut (schot)
5'
Nick Stuut (schot)
15'
35'
... (schot)
45'
... (vrije trap)

Competitie

Mannen, 1, 5e klasse E

Datum

23 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Damacota speelt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen VEV uit Klazienaveen-Noord.
De gasten uit Klazienaveen-Noord maken het de blauw witten de voorgaande keren niet makkelijk en ook deze middag niet. Einduitslag 2-2

Het thuis team uit Nieuwe Pekela begon aanvallend aan de wedstrijd, mede doordat VEV verdedigend speelde. Het jonge elftal van de trainer Johan Postma wist vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong te komen door de aanvaller Nick Stuut. Stuut ontving een voorzet van Martin Pinkster en schoot vervolgens via de keeper in het net.

De minuten hierna was Damacota het meest in balbezit, VEV had in het begin moeite om op de helft van het thuisteam te komen. Het eerste kwartier was Damacota het team dat het spel maakte en veel kansen creëerde maar vervolgens deze kansen niet omzette in doelpunten.

In de 15e minuut wisten de blauw witten het net pas weer te vinden, wederom was het aanvaller Nick Stuut die de bal in de netten schoot. Stuut kapte met een sleep beweging de verdediger uit en schoot de bal in de korte hoek raak, 2-0.

Vlak na de 2-0 kreeg het thuis nog een grote kans één op één met de keeper, maar deze aanval werd gekeerd door de keeper. Damacota wist in de meerdere aanvallen hierna de score niet verder uit te bouwen. VEV kwam het laatste gedeelte van de eerste helft steeds meer in het spel en bracht aanvallend meer dan in het eerste gedeelte.

Na een dik half uur spelen wist VEV steeds vaker en gevaarlijker in het zestien meter gebied te komen. Via de zijkant kwam een voorzet die werd weggekopt door een Damacota verdediger waarna de bal op de zestien meter terecht kwam, de bal werd door VEV opgepikt en met een boogbal over de keeper gespeeld. 2-1

In de laatste paar minuten van de eerste helft kreeg VEV een vrije bal rond het zestien meter gebied. De vrije bal werd langs de muur en in het net geschoten, 2-2. Vlak hierna floot de scheidsrechter af. Ruststand 2-2.

In de rust moest het thuis team zich achter de oren krabben hoe ze ondanks zoveel kansen toch niet meer hebben gescoord. VEV had ondanks de vroege achterstand toch nog hoop op een punt of zelfs meerdere punten.

De hele tweede helft werd er niet meer gescoord. Net zoals in de eerste helft had Damacota meerdere grote kansen, paar keer de paal, de lat en de keeper maar geen doelpunten.

VEV verdedigde de hele tweede helft met bijna alles wat ze hadden en maakte het haast onmogelijk voor Damacota om erdoor te komen. Eindstand 2-2.

Volgende week heeft Damacota een vrij weekend, de week daarop wordt er thuis gespeeld tegen SETA om 14:00

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!