Damacota wint eerste bekerwedstrijd - v.v. Damacota

Damacota wint eerste bekerwedstrijd

Damacota 1

5 - 1

Meedhuizen 1

10'
20'
Assist: Nick Stuut
Gaatze Postma (vrije trap)
43'
Gaatze Postma (corner)
65'
71'
... (schot)
75'

Competitie

Mannen, 1, Groep 2 25

Datum

2 september 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Damacota begint goed aan de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Meedhuizen.
De ploeg onder leiding van Johan Postma wisten de punten in Nieuwe Pekela te houden.
Damacota wilde vanaf de eerste minuut laten zien dat ze deze middag met drie punten wouden eindigen.
Einduitslag: 5-1.

Het eerste doelpunt kwam van het hoofd van de middenvelder Niels Roelfsema, door een steekbal op maat van achteren door Jordi Slagter, 1-0. Enkele minuten hierna volgde er een voorzet van de zijkant op de lopende middenvelder maar de bal eindigde op de lat.

De 2-0 kwam van de voeten van de spits Martin Pinkster. Voorafgaand maakte Nick Stuut een loopactie die met de bal een man passeerde en de bal voorgaf op Martin Pinkster. Pinkster wist de bal via de keeper in het net te plaatsen.

Het derde doelpunt kwam uit een vrije trap die genomen werd door Gaatze Postma aan de zijlijn ongeveer 30 meter van het doel. De vrije trap ging over de keeper die te ver voor zijn doel stond, 3-0.

De eerste helft zat er bijna op, toch kwam Meedhuizen er een paar keer gevaarlijk door, doordat de verdediging probeerde de spitsen buitenspel te zetten.

In de tweede helft begonnen de blauw witten niet zo sterk als in de eerste helft.

Het uit team wist net zoals in de eerste helft toch meerdere keren de zestien van Damacota te bereiken. Gelukkig voor het thuisteam hield keeper Jeroen Nicolai diverse uithalen van Meedhuizen tegen.

Halverwege de tweede helft kreeg de thuis ploeg een hoekschop die genomen werd door Gaatze Postma. De hoekschop ging over de keeper en belandde rechtstreek in het doel bij de tweede paal. 4-0.

Het tegen doelpunt werd door de spits van Meedhuizen binnen geschoten. Hij ging op snelheid door de verdediging en kwam één op één met de keeper en schoot ditmaal wel in de netten, 4-1.

Het laatste doelpunt van deze middag werd gemaakt door aanvaller Martin Pinkster. Door het goed druk zetten van Michael Boers op de helft van de tegenstander veroverde hij de bal en gaf een voorzet op de aanvaller en die schoot hem binnen, 5-1.

Gezien de hele wedstrijd was het een terechte overwinning van Damacota 1. De trainer Johan Postma kan nu met zijn ploeg de borst nat maken voor de volgende bekerwedstrijd die komende zaterdagmiddag gespeeld wordt uit tegen HS’88.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!