Damacota trekt aan het langste eind - v.v. Damacota

Damacota trekt aan het langste eind

VVAK 1

2 - 3

Damacota 1

10'
Jordy Kremer (vrije trap)
16'
Arjan Wubs (schot)
... (penalty)
78'
... (schot)
85'

Competitie

Mannen, 1, 5e klasse E

Datum

25 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

KERKENVELD - Zaterdagmiddag 25 november 14:30 uur stond de wedstrijd VVAK - Damacota op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams voor de aansluiting naar boven in de stand van klasse 5e.

Damacota begon de wedstrijd zoals ze de week ervoor ook tegen Angelso begonnen, terug getrokken en afwachtend. VVAK was dan ook in de eerste fase van de wedstrijd de bal bezittende partij. Na 10 minuten te hebben gespeeld was er een goede counter van Damacota waarna er een overtreding werd gemaakt rond de zestien van VVAK. Jordy Kremer ging achter de bal staan en met een droge knal verraste hij de doelman in zijn eigen hoek, 0-1 voor de gasten uit Nieuwe Pekela. 6 minuten later was het wederom weer raak voor de blauw witten nadat een goede steekpass over rechts verlengd kon worden en Arjan Wubs de bal langs de keeper kon schuiven. Ondanks een paar mogelijkheden voor VVAK werd er bij een 0-2 voorsprong gefloten voor de rust.

Na de rust ging Damacota iets aanvallender spelen. Door het hoog druk zetten wist VVAK even niet waar ze het zoeken moesten. In de 78e minuut werd er een vrije bal toegekend aan VVAK net over de middellijn. De bal werd in het 16 meter gebied gebracht toen er een overtreding werd begaan op een van de spelers van VVAK. Erik Sieders nam plaats achter de bal en zag keeper Jeroen Nicolai de andere hoek in duiken, 1-2. Na de 1-2 wist Damacota het even niet meer en de concentratie vloeide weg. In de 85e minuut was het dan ook weer raak voor VVAK. Wederom was het Erik Sieders die zijn ploeg met een fraai schot naar gelijke hoogte bracht.

Damacota moest zijn rug rechtten en zo deed het. Gelijk na de aftrap was het weer raak. In de 86e minuut was het Gert Elze Haaijer die de doelman met zijn linker been in de verre hoek passeerde en zo trok de ploeg uit Nieuwe Pekela aan het langste eind.

Al met al een verdiende overwinning en belangrijke 3 punten voor de ploeg van trainer Johan Postma. 

Aankomende zaterdag om 14:00 uur word er thuis gespeeld op het Burgemeester Boekhoven Sportpark en staat Veendam 1894 op het programma.

Dan moet Damacota de 3 punten in eigen huis zien te houden. Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!