Damacota verliest van koploper SC Angelslo - v.v. Damacota

Damacota verliest van koploper SC Angelslo

Damacota 1

1 - 2

SC Angelslo 1

Arjan Wubs (schot)
4'
35'
... (schot)
63'
... (schot)

Competitie

Mannen, 1, 5e klasse E

Datum

18 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmiddag 18 november ontving Damacota Angelslo uit Emmen. De tegenstanders van deze middag staan na 7 wedstrijden met 21 punten ongeslagen bovenaan. Het thuis team daarin tegen hebben na 5 wedstrijden gespeeld te hebben 4 punten. Het belooft een zware pot te worden en Damacota kan zijn borst deze middag nat maken.

De aftrap was om 14:00 op het Burgemeester Boekhoven Sportpark. De blauw witten begonnen sterk aan de wedstrijd. Damacota speelde vanaf minuut één zeer verdedigend tegen de ongeslagen koploper en aasden op een snelle counter.

Al in de 4e minuut werd er gescoord. De bal werd door middenvelder Niels Roelfsema onderschept en hij kon gebruik maken van die ruimte die voorwaarts lag. Roelfsema gaf een steekbal op een diepgaande Arjan Wubs die de bal vervolgens strak langs de keeper via de binnenkant paal in doel schoot. 1-0 Damacota.

Angelslo stond duidelijk nog te slapen en werden door de 1-0 achterstand wakker geschut. Gedurende de eerste helft speelde Damacota verdedigend om het de Emmenaren zo lastig mogelijk te maken. Angelslo kwam er regelmatig gevaarlijk door via de zijkant om vervolgens een voorzet te geven die goed werd uitverdedigd door de verdediging van Damacota.
In de 35e is het dan toch raak voor Angelslo. Via een voorzet vanaf de rechterkant werd de bal hard in het net getoucheerd. 1-1.

In de 2e helft is het Angelslo die het meeste balbezit heeft. De eerste 15 minuten creëren de gasten meerdere kansen maar ze wisten het net niet te vinden, mede dankzij door een goed keepende Jeroen Nicolai die meerdere schoten wist tegen te houden.
In de 63e minuut was het uiteindelijke toch raak voor Angelslo, wederom vanuit een voorzet werd de bal in het net geschoten.

In het verloop van de 2e helft hadden de gasten de uitslag nog verder kunnen uitbouwen alleen ontbrak het aan scherpte in de zestien. Damacota kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog een paar kleine kansjes maar deze werden niet benut.

Kortom in de wedstrijd hadden meer doelpunten kunnen vallen maar Damacota verdedigde sterk en Angelslo wist de kansen niet goed te benutten. Angelslo blijft ongeslagen bovenaan staan met 24 punten.
Volgende week gaat Damacota op bezoek bij VVAK uit Kerkeveld. VVAK staat met 6 punten net boven Damacota.

Aan trainer Johan Postma de taak volgende week de blauw witten scherp te krijgen en de 3 punten mee terug te nemen naar Nieuwe Pekela.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!